Kunstvereniging Purmerend


Kunstvereniging Purmerend

Erica Dooijes, Carla van Dam, Katrin Cassel en Rob de Heer.

Katrin Cassel experimenteert met alle mogelijke materialen, technieken en middelen, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van fotografie. Deze expositie toont een selectie van diverse werken, vooral in zwart-wit.

Carla van Dam maakt unieke objecten van keramiek, veelal raku gestookt. Mens- en diervormen vormen een inspiratiebron en figureren regelmatig in haar werk.

Erica Dooijes werkt sinds 1970 als vrij kunstenaar (schilderijen en keramiek) en grafisch ontwerper. Werk van haar kunt u o.a. vinden in de openbare ruimte zoals een wandschildering voor het zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar en het logo voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Na haar opleiding aan de Kunstnijverheidsschool (later Rietveldacademie) werkte zij eerst als grafisch ontwerper en lettertekenaar bij Lettergieterij Amsterdam (1964-1968) en als ontwerper bij Drukkerij Kaal te Amsterdam (1968-1970).

Rob de Heer maakt in zijn werk gebruik van digitale technieken. Zijn fotocollages laten zich het best omschrijven als magisch realistisch. Licht en lichtval spelen hierin een belangrijke rol. Tijdens deze expositie zijn zowel oudere fotocollages als zwart-wit foto’s te zien. Daarnaast is er nieuw werk, een drieluik, gemaakt in samenwerking met fotograaf Dennis A Tjak.

Datum/Tijd : za 10-08-2019 - zo 11-08-2019 van 11:00 - 17:00 uur

Locatie : Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk

Zie ook het krantenartikel op deze site.

Meer informatie over De Kunstvereniging op de website